onsdag 6 november 2013

1 + 1100

Varsin åring, varsitt område att hålla oss inom, varsina små fajter. ÅH va roligt det är med dessa små.
   Jag har en pojke och Hanna en flicka. Hanna får själv berätta om stoet, hinner själv knappt kasta en blick åt dem mellan mina små fajter med pojken. "Det där vill vi få bort", sa Des och pekade på ögonvitorna och den luriga blicken.
"Även detta", när bakbenen flög i luften.
   Temperament har han, denna unga odöpta åring. Därför så himla häftigt, överväldigande nästan, när man gått från att knappt kunna röra honom över halsen utan att han vill rymma till att han står helt still medan man kliver runt honom och han snällt lyfter den ena hoven efter den andra, höll inte ens i grimskaftet till slut. Nästa stoooora steg är att få honom att inse att energin han lägger på att sparka omkring sig är bättre använd i arbete.

Iiih blir typ pirrig. Utbildar alltså en häst? Har knappt lyckats lära Ålga skillnaden mellan sitt och ligg.

Ni minns de 1100 fåren vi vallade till fots bara någon dag efter att vi kommit hit? I förrgår vallade vi tillbaka dem, till häst! Kvällen innan sa DJ att vi "MIGHT do it with horses", och jag var lite orolig hela,dagen att han skulle ändra sig. Men interå. Tre hästar, två hundar, 1100 får. Några kängurur. Massa roliiiiigt.
   Mmmmm och så nu fixar vi de 1100 fåren och deras ull resten av veckan. Oki. Cheers mates. Bye

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar