fredag 8 november 2013

Lexi

I torsdags åkte vi till puben för middag, och blev introducerade för Lexi. Hon råkar vara DJ's exflickvän, hade inställt sig på att hata oss nu när vi tagit över "hennes" hus, men älskar oss istället. Och vi älskar Lexi.
  Igår hängde vi hemma hos henne hela eftermiddagen. Hon och hennes familj har runt 50 hästar. Welshponnysar och korsningar som mamma Jenni föder upp och pappa Mario föder upp galopphästar. Kär i ungefär, alla deras hästar. Ponnysarna är UNDERBARA, de gravida alternativt nyblivna mammahästarna himla vackra. Vi åkte upp med Mario på fyrhjulingen genom deras hagar och jag kunde knappt sluta le.

Deras border collies har nyligen fått valpar och OCH och Lexi och DJ ska göra valpbyte. Lexi får jobbvägrande Brooke och hit kommer världens fluffigaste lilla svartvita gosegrej. Som heter KISSIE. Läääängtar så mycket tills hard working sheep mastering DJ ska försöka lära upp henne med sin arga hundägar-röst. Kissie. Hur perfekt.

Idag tävlade Lexi och hennes mamma med sina fina ädla ponnys i en liten stad ca 45 minuter härifrån. Utställningshästar. Det var därför ett evigt duschande och friserande av bebisfux och mogen skimmel igår, silverschampo och skäggborttagning och allt däremellan. Täcken och lindor från topp till tå, som inte åkte av förrän imorse när vi var framme på tävlingsplatsen. Där fortsatte mojset med inget mindre än smink för hästar. Vitkalk i bläsar och strumpor och svart mojs i mörka partier på benen, runt ögonen och mulen. JISSES.

Horse show, alltså. Miljoners miljarders hästar i alla storlekar skrittade travade galopperade runt på en stor arena uppdelad i olika delar för olika tävlingar. Antingen ledda eller ridna. Bedömda efter sitt utseende, steg, sin position osv. Jisses.

"All about looking pretty", som DJ beskrev det.

Samtidigt pågick x antal andra tävlingar. Bästa blombukett. Bästa bakverk. Bästa ull, såklart. Osv. Alla tävlingsobjekt var kvar som utställning efteråt. Som de ullnördar vi är blev vi fotade av 'the local paper' när vi stod där och klämde och kände helt proffsigt på ullen... [:/]
Finfin dag. Klockan är efter elva nu och jag somnar snart. Mitt i natten ju herregu..... Sova ut lite imorgon innan vi åker mot Melbourne. Cheers

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar