lördag 26 oktober 2013

Capital

Canberra. Oh du nya färska stad, endast hundra år på nacken i år. Med dina prydliga hus och välsvarvade buskar, grönskande parker och alldeles för smala side walks, skänker du oss viss besvikelse denna lördag.
   Trött del av staden har vi hittat. Två "shopping malls", en med tantkläder och en med "haha hejhej nu stänger vi, ja, precis nu, när ni två kommer!!!". Vi måste verkligen komma hit en till gång, nånstans måste ju staden vara vid liv. Eller så får vi ta en kanot-semester i floden.

Mysig liten lägga spenderar vi natten i i alla fall, och vi ska försöka söka oss tillbaka till det första "shopping mall":et för lite pubar/barer som verkade någorlunda intressanta i alla fall.

Hur som. I förmiddags var vi uppe på en av Canberras höjder, fikade och bara blickade ut över staden. Tog oss sedan ner till Australiens War Memorial. Ett slags museum som visade allt Australien varit med om i krigarväg och lite till. Des berättade om sin pappa som varit armésnubbe, och hit och dit 27miljoner detaljer om det. Jag gick omkring lite utanför de andra och hade nån blandning mellan fascination och illa till mods-känsla i kroppen. Tog lite bilder och bitchblickade Hitler:)

Men ja, det var häftigt på nåt vis. The Rolls of Honour var milslånga, och nästan alla namn hade blommor fastnålade intill, man kunde nästan ta på känslan av saknad där.

Och bilderna här, på krigarna. Åh vilka fotografier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar