tisdag 15 oktober 2013

In riding a horse we borrow freedom - Helen Thomson

Vi är kvar hemma idag också så varför inte passa på att städa förarhytten på hästlastbilen samt Jenns sjusätesbil in and outside. Härligt arbete i aussie-solen när klockan närmade sig eftermiddag. Tänk drive thru-tvätt i amerikanska filmer. Och så motsatsen till det. När vi kom in hade Jenn bakat kakor som vi älskade. Kändes väl för nyttiga eller nåt dock, så jag fick chokladbollscravings. Under eftermiddagen slängde vi ihop nåt liknande, och de blekaste chokladbollarna i historien har vi mumsat på som både förrätt och efterrätt. Vet inte vad det är för "fel" på kakaon här, ser ut som Oboy-pulver. Jaja. De var uppskattade i alla fall, 5 stycken återstår av de som fyllde en hel tallrik från början.

Våra dagliga utflykter antingen med bil eller till häst verkar alltid resultera i nån sorts udda djurupplevelse. Igår räven som skuttade längs stigen framför oss, idag kalven som blivit född bara något ögonblick innan vi råkade rida förbi. Vi fick lite djurväns-panik och lämnade de så fort vi kunde, mamman till kalven började vandra iväg så fort vi närmade oss. Så dåligt samvete??? Men det ordnade sig så fort vi befann oss på tryggt avstånd igen.

Fastän vi ser helt nya saker varje dag känns det som vardag direkt. Jag menar, John satt upp ett nytt staket igår av okänd anledning och nu vandrar stora angustjurar omkring där vi förra veckan byggde lilla hagen till valparna. Och vi bara finner oss i att behöva släpa överdrivet tunga sadlar genom nya tjurhagen, utan vidare eftertanke. Precis som att vi finner oss i att det ligger ett par avlidna kossor i en av hagarna pga överdos av gasbildande klöver som ledde till punkterade lungor, att hundarna lyckades mörda en räv - medan vi fotade utsikten i två minuter - och bara lämnade den i det höga gräset, eller att det ibland kan hända att en liten kalv springer in i mina ben när den blivit tillräckligt förvirrad. Sure, vissa saker här väcker en del obehag i oss för nån sekund, men det passerar snabbt för, det är liksom bara så det ser ut eller funkar här.

Imorgon ska vi in till Wagga och göra tusen ärenden. Jag och Hanna behöver bl.a. kläder. T.ex. mjukisdressar och inomhusskor att leva i så fort jobbdagarna är över. Orkar_inte_frysa i dessa igloos mer :/. Jag går här och sätter på "elementet" varannan minut och Jenn stänger av så fort hon märker det. Nåt sorts stillsamt krig vi påbörjat i vana och ovana. Aej aa. Tveksamt om dessa hus ens värms upp när det blir sådär 40gradigt i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar