måndag 7 oktober 2013

"Because it's fun"

Ibland är det lite oklart vad vi egentligen gör om dagarna här. Istället för att göra ett jobb i taget, ägna en dag eller ens en förmiddag/eftermiddag åt en sak, så gör vi halva jobbet en dag och så fortsätter man lite senare i veckan. Många jobb börjar numera med att DJ säger "you remember the sheep/cattle we [infoga valfri farmaktivitet] a couple of days ago?" och då är det alltså dags att fortsätta på det vi påbörjat.

Idag var en start the job-day. Efter att vi hjälpt Pat och Des att komma iväg på sin Campdraft-resa till Queensland, började vi med att hämta upp den stora vagnen med påbyggd inte vet jag, let's call it a frisörsalong för får. Hanna och DJ höll på i nån timme med att bygga till nån grind på den, svetsade och hade sig. Medan jag, när jag blivit tillräckligt uttråkad, gick ner till stallet och borstade bort så mycket jag kunde av Carolines lossnande vinterpäls, plockade lite ägg hos hönorna osv.
Sen åkte vi upp till stället där vi vaccinerade fåren för att hämta och bygga på lite delar på hårsalongvagnen.

Kände mig helredo för fårrakningen sen när vi ätit lunch.

Aej men då var det ju dags att åka till en helt annan fårhage för att kolla till dem, och sen bygga upp fållorna där för att använda dem till att skilja lammen från sina mammor. "Vi ska göra samma sak med de här fåren som med de vi gjorde förra veckan.'

Alright, helredo för att skilja får vid det laget.

AEJ då var det dags att åka till ett helt annat ställe för att hämta nån maskinmojäng som mest bara stod i nån inhägnad. Som råkade ligga precis intill ännu en fårhage.
"Hörrni vi tar och flyttar de här fåren till nästa hage just because it's fun."

Jo je nåt a pråbläm. (Älskar att valla får???)

Och sen tog arbetsdagen slut, efter att vi plockat upp den där maskinmojängen. Lite sådär tvärt det med.

Altanhäng för tillfället. DJ lämnade av oss i huset så vi kan tvätta lite osv, göra oss redo. Imorrn byter vi nämligen arbetsplats!

Oki ttyl, cheers

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar